İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

Diz kireçlenmesine tedavi !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diz kireçlenmesine tedavi !
Abone ol

Ortopedi polikliniklerine en sık başvurma nedenlerinden birini diz ağrıları oluşturuyor. Genellikle 50 yaş üzerindekilerde görülen bu ağrıların en sık karşılaşılan sebebi ise diz kireçlenmesi. Ortopedi ve Travma Eksperi Dr. Davud Yasmin, "Dize yapılan PRP enjeksiyonları erken evre diz kireçlenmesi hastalarında diz işlevlerini korumaya yardımcı oluyor" diyerek enjeksiyon tedavisiyle alakalı bilgi verdi.

Diz kireçlenmesini, diz mafsallerinin hareket etmesini gerçekleştiren diz kıkırdağının detaylı nedenlerle zayıflayıp yapısının bozulması olarak tanımlanabileceğini anımsatan Ortopedi ve Travma Eksperi Dr. Davud Yasmin, "Bu bozulma vakit içerisinde diz mafsal hareket açıklığının azalmasına ve bireyin yürümesini zorlaştırarak yaşam kalitesinin düşmesine neden olabiliyor" dedi. Teknolojideki gelişmelere paralel olarak insan bedeninin kendini tedavi potansiyelinden yararlanma artık rejeneratif tedavi yaklaşımlarındaki gelişmelerin önemine değinen Dr. Davud Yasmin, “Genellikle diz kireçlenmesinin erken devre tedavisi amacıyla de başarı ile sarfedilen PRP (Trombositten Zengin Plazma), yenilikçi bakış açısının en tanınmış uygulamalarının başında geliyor” biçiminde konuştu.

KİŞİNİN KENDİ KANINDAN ELDE EDİLİYOR

PRP artık trombositten varlıklı plazmanın bireyin kendi kanından elde edilen bir biyolojik tedavi biçimi olduğunun altını çizen Ortopedi ve Travma Eksperi Dr. Davud Yasmin, "Trombositten varlıklı plazma tedavisi, bedenin kendi kendini tedavi yeteneklerinden yararlanmayı amaçlayan bir yöntem. PRP’nin ana yapısındaki trombositler, gerçekten yaralanma hallerinde ortaya gelen kanamayı durduran pıhtıyı ortaya getiren hücrelerden oluşuyor. Ancak bu hücreler aynı vakitte dokuların onarılmasına ve iyileşmesine katkı gerçekleştiren büyüme faktörlerini de sahibi olan bir yapıya sahip. Bu büyüme faktörleri aktive edildiklerinde, bedenin kendi iyileşme mekanizmalarına destek olarak hasar görmüş dokularda tamire yardımcı olabiliyorlar. Yenileyici tedavi yaklaşımları da bedenimizin bu özelliğinden faydalanmak amacıyla var” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ege’den Büyük TicaretÖnceki Haber

Ege’den Büyük Ticaret

Diş macunu alırken dikkat etmemiz gereken şeylerSonraki Haber

Diş macunu alırken dikkat etmemiz gereke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar