İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

İBB’den büyük araştırma geldi !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB’den büyük araştırma geldi !
Abone ol
İstanbul’da 10 binden çok kişiyle oluşturulan tetkik sonuçlarına göre yüksek öğretimli kadınlarda, gençlerde ve uzun süreli işsizlerde işsizlik, kaygı verici düzeyde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı'nın sahada 10 bin 83 kişiyle birebir görüşerek yaptığı incelemeye göre 2021 senesinde uzun süreli işsizlerin toplam işsizler içerisindeki payı yüzde 43 olarak kayıtlara geçti.

EĞİTİMLİ KADIN İŞSİZLERDEKİ ARTIŞ ENDİŞE VERİYOR
Araştırmaya göre bayan yükseköğretim mezunu işsizlerin toplam işsizler içerisindeki payı yüzde 42,8 olurken erkeklerde bu miktar yüzde 20,7 olarak gerçekleşti. İstanbul'da genç işsizlik seviyesi da yükseldi.

Bu miktar erkeklerde yüzde 22,8 olurken; bayanlarda ise yüzde 30'a dayandı. İşgücüne katılım seviyesi bir sene içerisinde erkeklerde yüzde 77,1'den yüzde 71,9'a gerilerken; bayanlarda bu miktar yüzde 37,6'dan yüzde 33,6'a geriledi.

İstanbul'da istihdam miktarları 2018'de erkeklerde yüzde 68,6 iken 2020'de bu miktar yüzde 62'ye geriledi. Aynı dönemde bayanlarda ise bu miktar yüzde 33'ten yüzde 28’e geriledi.

200 BİN KADIN İŞSİZ KALDI
Araştırma raporu sunumunun ardındannda yapılan panelde, İSPER Genel Müdürü Banu Saraçlar, “2018 ardından hayat sürdüğümüz sancılı senelerde istihdamda ciddi kayıplar oldu, bilhassa bayan istihdamı daha çok etkilendi; İstanbul'da aşağı yukarı 200 bin bayan işgücü kayıbı yaşandı; bayanların çalışma hayatına katılımları yönünden 5 sene geriye gidildi.” dedi.

İstanbul'da bayan istihdam seviyesinın yüzde 28 ile yüzde 62 olan erkek istihdam seviyesinın yarısından az olduğuna ilgi çeken Banu Saraçlar, ücret konusu ile ilgili da eşitsizlik olduğuna işaret etti. Saraçlar, “Kadın çalışan ve bayan beklenti ücretleri de erkeklerin yüzde 16 gerisinde” dedi.


İşsizlik konusu ile ilgili merkezi hükümete büyük mesuliyet düştüğünü altını çizen Banu Saraçlar şu şekilde konuştu: “İBB'nin İnsan Kaynakları politikalarının uygulanmasına katkı veren İSPER olarak, bizler de sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bölgesel İstihdam Ofislerimizde iş arayanların iş bulmalarına yardımcı oluyoruz. Hem de Enstitü İSMEK'lerde istihdama yönelik mesleki eğitimler veriyor, işsizlere vasıf kazandırıyoruz. Genellikle genç işsiz bayanlara yeni meslekler kazandırıyoruz.”

’38 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİK’
İBB İnsan Kaynakları ve Organizasyon Yönetiminden Sorumlu Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman ise, “İstanbul'da çoğalan işsizliğe ve şehir yoksulluğuna seyirci kalmamız olası değil. İBB'nin İBB ve iştiraklerinde liyakate dayalı bir istihdam ve İK sistemi kurduk. Adil ve şeffaf bir işe alım sistemi ile verimli istihdamı sağlıyoruz.” dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Nebati’den açıklama geldi !Önceki Haber

Bakan Nebati’den açıklama geldi !

Eskişehir'de kaçak sigara operasyonu!Sonraki Haber

Eskişehir'de kaçak sigara operasyonu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar