İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

BEYAZ SARAY'DA ŞOK !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BEYAZ SARAY'DA ŞOK !
Abone ol

İşyeri zorbalığına sıfır hoşgörü politikası açıklamış Biden'ın ile ilgili şikayetlerin meydana çıkmasına karşın vazifeden almadığı baş bilim danışmanı istifa ettiğini açıkladı. Soruşturmaya göre iddiaların doğruluğuna, bilhassa bayanları amaç aldığına dair 'güvenilir kanıtlar' tespit edilen Lander, mektubunda çalışanları aşağıladığını itiraf etti. Lander'ın istifası, Biden'ın ekibinden bugüne kadarki en yüksek profilli ayrılık manasına geliyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın baş bilim danışmanı Dr. Eric Lander, çalışma arkadaşlarına aşağılama ve zorbalık uyguladığı iddalarına dair Beyaz Saray'da iki aydır devam eden tahkîkat sonunda istifa etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi (OSTP) Direktörü Lander'ın istifasını kabul ettiğini ve pandemi, kanser, iklim değişikliğiyle mücadeleye verilen katkıdan dolayı teşekkür ettiğini duyurdu.

İstifa mektubunda "Kendileriyle konuşma tarzımla geçmişteki ve şimdiki meslektaşlarıma zarar verilen amacıyla yıkıldım" diyen Dr. Lander, “Söylediklerimin ve onları söyleme şeklimin hem erkeklere hem de bayanlara yönelik vakit vakit saygısızlık ve alçaltıcı olma çizgisini aştığı açık” itirafında bulundu. Görev devrinin normal düzeninde seyretmesi amacıyla en geç 18 Şubat'ta ayrılacağını söyledi.

"GÜVENİLİR KANITLAR"

Soruşturmaya göre Lander'ın eski genel danışmanı Rachel Wallace dahil bilhassa bayanlara yönelik zorbalık yaptığına, çalışanlara saygısız davrandığına dair 'güvenilir kanıtlar' bulundu.

Wallace, Lander'ın işleri yürütme tarzını eleştirenlere 'alay ederek, ufak düşürerek, çalışma arkadaşlarının önünde utandırarak, dışlayarak, vazifelerini ellerinden alarak, vazife yerlerini değiştirerek ya da kovarak misillemede bulunduğunu' iddia etmişti.

Wallace, Lander'ın davranışları amacıyla 'bayanların gözyaşları içerisinde kaldığını, travma geçirdiğini ve kendilerini savunmasız, yalnız bırakılmış hissettiklerini' dile getirmişti.

Lander ile ilgili bir dizi bayan da 'diğer personelin önünde kendileriyle aşağılayıcı ya da  yıpratıcı şekilde konuşarak olumsuz etkileşime amacıyla olduğu' gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

'İŞYERİ ZORBALIĞINA SIFIR HOŞGÖRÜ POLİTİKASI'

Yaklaşık 140 bireyin çalıştığı OSTP'de Lander'ın astı 14 sahip olunan ve eski çalışan, çalışma ortamını 'zehirli' diye niteledi. Astlarına sık sık kötü muamele etmek, onları vazifeden almak, bilhassa bayanları ağlatmakla suçlanan Lander'ın bağırıp çağırdığı ve içlerinden bazılarına meslektaşlarının önünde aşağılanmış hissettirdiği tarafında 9 sahip olunan ve eski çalışan şikayette bulundu.

'İşyeri zorbalığına sıfır hoşgörü politikası' açıklamış tespit edilen Biden, Lander ile ilgili şikayetlerin aylardır meydana çıkmasına karşın baş bilim danışmanını vazifede tutmakta uzun vakit ısrar ettiği amacıyla eleştirilerin odağındaydı.

Demokrat Partili ABD Başkanı, Ocak Ayı 2021'deki yemin töreninde, meslektaşlarına saygısızca davranan ya da  rastgele birisi ile  aşağılayıcı konuşanı her kim olursa olsun 'anında' kovacağına söylemişti.

OSTP kabine dahilinde statüye sahip olduğundan, Lander'ın istifası, Biden'ın ekibinden bugüne kadarki en yüksek profilli ayrılık manasına geliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diş macunu alırken dikkat etmemiz gereken şeylerÖnceki Haber

Diş macunu alırken dikkat etmemiz gereke...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliden Erdoğan'a destekSonraki Haber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliden Erdo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar