İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

İlyas Salman'dan son dakika!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlyas Salman'dan son dakika!
Abone ol
Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler seslendirdiği gerekçesiyle “Türk milletini alenen aşağılama” suçlamasıyla iki seneye kadar hapis cezası istemiyl yargılanan oyuncu İlyas Salman hakim karşısına çıktı.

Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık İlyas Salman ve avukatı Özgür Murat Büyük katıldı.

“HALKA HAKARET ETMEDİM”

Kimlik tespitinde aktörlük yaptığını bildiren İlyas Salman, aylık ortalama gelirinin 25-30 bin lira olduğunu söyledi.

Muhalif olduğunu bildiren Salman, savunmasına sanatın tarifini yaparak başladı. Salman, “Sanatın hayatın kendisi olmasa da kendisi gibi olduğunu düşünüyorum. Muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım. Bunu gerçekleştirirken de hiçbir şeyden yılmamak gerekliliğini düşünüyorum. Kesinlikle halka hakaret etmedim. Mevcut hükümete oy veren halka ikaz mahiyetinde eleştirel sözler söyledim. Günümüzde açlık sınırının altında yaşam sürdüren milyonlarca insan var. Beni buradan ceza sunarak uğurlayabilirsiniz güle güle de diyebilirsiniz. İstediğim tertipe kavuşsam bile o vakit da eleştirilerime devam edeceğim. Çünkü güzelin de güzeli vardır” ifadelerini kullandı.

“KENDİSİNE SORULAN SORULARA YANIT VERMİŞTİR”

Söz verdiği Salman’ın avukatı Özgür Murat Büyük ise “Konuşmanın hususuna bakıldığında suçun unsurlarının oluşmadığı görülecektir. İddianame bünyesinde sadece konuşmanın bir bölümü alınmış ve konuşma bünyesinde ‘akılsız halk’ kelimesinden bahsedilmiştir. Ancak Türklüğün ne şekilde aşağılandığı hangi ortak değerin ne şekilde aşağılandığına dair bir tayin yapılmamıştır. Suçun parasal öğenin oluşmadığını düşünüyoruz. Yine konuşma içeriği tamamıyla öneme alındığında röportaj şeklinde gerçekleşmiştir. Müvekkilim kendine sorulan suallere cevap vermiştir. Türk milleti ile alakalı yapılmış bir konuşma değildir. Kendisine sahip olunan iktidar ve Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı soru sorulması üstüne müvekkilim bir sanatçı olarak eleştirel nitelikle söz hususu beyanlarda bulunmuştur. Sanatçı olması sebebiyle toplumun aydınlatılmasına katkı sağlayacak açıklama yapması gayet normaldir” diyerek Salman ile alakalı beraat kararı verilmesini talep etti.

Salman’ın  duruşmalardan vareste tutulmasını kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Duruşma ardından açıklama yapan Salman, “Ben muhalif bir sanatçı olarak görevimi yaptım. Görevimi gerçekleştirmekten kaynaklı mutluyum. Sanatçı yapısı gereği muhaliftir. Hangi tertip gelirse gelsin, onun eleştirisini yapar. Alkışına kulak asmaz” dedi.

Kaynak:Özel Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sporu hiç aksatmayan Irmak Ünal'dan açıklamaÖnceki Haber

Sporu hiç aksatmayan Irmak Ünal'dan açık...

Otobüsçüler Federasyonu Başkanından açıklamaSonraki Haber

Otobüsçüler Federasyonu Başkanından açık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar