İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

Metin Şentürk'ten kötü haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metin Şentürk'ten kötü haber
Abone ol
Şarkıcı Metin Şentürk’ün tekrar yargılama isteği reddedildi. Mahkeme, daha eskiden verdiği kararın yerinde olduğunu belirtti.

Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine göre Metin Şentürk ve Fulya Kalkavan, İstanbul 12. Aile Mahkemesi’nde 2014’te boşanmıştı. Kalkavan bir sene itibaren da mal rejiminden kaynaklanan katkı payı ve katılma alacağına dair dava açmıştı.

KALKAVAN’A 4 MİLYON LİRA HAK BİÇİLDİ

Mahkeme, Metin Şentürk’ün 2009’da satın aldığı Sarıyer’deki lüks malikanesi ile ilgili Fulya Kalkavan’ın 4 milyon 337 bin lira hakkı bulunduğuna 2018’de karar vermişti. İstinaf ve Yargıtay da mahkemenin kararını onamıştı.

Metin Şentürk aile mahkemesi ve üst mahkemelerin vermiş bulunduğu kararların hukuka ve anayasa aykırılık teşkil ettiğini söyleyerek yargılamanın yenilenmesi amacıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurmuştu.

“EVLENMEDEN ÖNCE YAPTIĞIM EDİNİMLERLE ALDIM”

Metin Şentürk dilekçesinde, “Sarıyer’deki lüks malikanenin satın alma ve inşa ettirilmesinin ve bütün finansmanını evlilik tarihinden çok evvelce elde ettiğim şahsi malları satılması ve almış bulunduğum krediler ile sağlamış olup görme engelli sanatçı olmam sebebiyle taşınmaz görme engellilerin tüketimine göre tasarım edilmiştir” demişti.

“ENGELLİ İÇİN YAPILMIŞ BİR MEKAN”

Dilekçede dava konuu taşınmazın evlilik birliği ortamında edinilmiş mal olmaktan çok engelli bir vatandaşın bütün hayatını idame ettirebildiği bir mekan olarak değerlendirilmesi gerektiği ileri sürülmüştü.

Mahkemelerin bu hali göz ardı ederek hüküm kurduğunu bildiren Şentürk, mal paylaşımı davasının tekrar yapılmasını istemişti.

“SEMPATİ KAZANMAYA ÇALIŞIYOR”

Mahkemenin Metin Şentürk ile ilgili adil yargılamayı etkilemek suçundan şikayetçi olmasını isteyen Fulya Kalkavan avukatı Dilek Şahbaz da mahkemeye tanıttığı dilekçede Metin Şentürk’ün görme engelli olmasını kullandığını ileri sürdü. Dilekçede, “Metin Şentürk mahkemenin tekrar yargılama kararı vermesi amacıyla yargı organlarını nesnel ve hukuki incelemeden vazgeçirerek kamuoyu ve haber baskısı sonunda karar verilmesini sağlamaya çalışmaktadır. Amaç gayrı meşru biçimde lehine sıcakkanlılık yaratmaktır” ifadeleri yer aldı.

REDDEDİLDİ

İstanbul Aile Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya doğrultu avukatları katıldı. Fulya Kalkavan’ın avukatı Bayram Sak, “Davacının istekleri hukuki dayanaktan uzaktır. 4 bilirkişi raporu ile bütün araştırmalar değerlendirilmiştir, tekrar yargılamayı gerektirir rastgele bir konu yoktur, davanın reddini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme, gerekçesi itibarendan yazılmak üzere Metin Şentürk’ün açtığı davayı reddetti.

Fulya Kalkavan şimdi, sanatçının lüks villasından mahkemenin tespit ettiği payı alabilmek amacıyla yasal işlemlere başlayacak.

Kaynak:Özel Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özge Özberk oğlu için büyük jest !Önceki Haber

Özge Özberk oğlu için büyük jest !

Ukrayna ordusunun Cephanesi bitiyorSonraki Haber

Ukrayna ordusunun Cephanesi bitiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar