İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

Bakan Nebati’den açıklama geldi !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Nebati’den açıklama geldi !
Abone ol
Londra'da yatırımcılara buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yaklaşımız Türk ekonomisinin yeşil dönüşümünü hızlandırarak karbonsuz bir ekonomik kalkınma ve büyüme modeli meydana getirmek yönündedir" diyerek yeşil tahvil piyasası meydana getirmek amacıyla adımlar atıldığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra’da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda konuştu. Nebati karbonsuz bir kalkınma ve büyüme modeli oluşturmaya çalışıldığını belirtti.

Nebati’nin konuşmasının satırbaşları şöyle:


Küresel gelişmelere paralel olarak enflasyon ülkemizde de artış eğilimi gösteriyor. Son dönemde küresel emtia fiyatları, tedarik zincirlerindeki sıkıntılar, döviz kuru gelişmeleri ve fiyatlama davranışındaki bozulmaların etkisiyle enflasyon yüksek kat ediyor. Bu enflasyonu kalıcı olarak düşürme konusu ile ilgili kararlı bulunduğumuzu, her türlü enstrümanı kullanacağımızı ifade etmek istiyorum.

KKM HAKKINDA AÇIKLAMA
Olumsuz küresel gelişmelerin yanı sıra TL’deki değer kayıbı maalesef enflasyondaki yüksek seyirde belirleyici olmuştur. Tarihsel olarak incelediğimizde döviz kurlarının ülkemizdeki enflasyonda belirleyici bulunduğu görülmektedir.

Bu nedenle kur korumalı mevduat sonunda finansal istikrarın sağlanmasında mühim gelişme kat edildi. Bölgemizdeki son gelişmelere karşın 10 Mart itibariyle bu hesapların toplam tutarı 557 milyar liraya ulaşmış durumdadır. Bunun yarısından çoğu da döviz üzerinden olmuştur.

Önümüzdeki dönemde programlamayı planladığımız ek yapısal siyasetler ile bu yöndeki kararlı adımlarımızı hızlandırmayı hedefliyoruz. Yeni enstrümanlarımız döneme girmeye devam ediyor. KDV düzeneğinin sadeleştirilmesi, gelir endeksli senet ihracı ve öncelikli sektör kredi uygulamaları gibi detaylı uygulamaları döneme almayı planlıyoruz.

YEŞİL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Yaklaşımımız bu süreçte Türk ekonomisinin yeşil dönüşümünü hızlandırarak karbonsuz bir ekonomik kalkınma ve büyüme modeli meydana getirmek yönündedir. Yeşil finansman Paris anlaşması kapmasında iklim hedeflerimize varmamız amacıyla kritik bir rol oynayacaktır.

Ülkemizde kamu ve özel sektör düzeyinde yeşil tahvil ve SUKUK pazarı oluşturma amacıyla adımlar atılmıştır.

Yerli elektrik aracımız TOGG’un bu sene yollarda olmasını bekliyoruz, ileriki sene seçim kampanyamızda çoğumuzun bu aracı kullandığını görmüş olacağız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkez Bankasından açıklama !Önceki Haber

Merkez Bankasından açıklama !

İBB’den büyük araştırma geldi !Sonraki Haber

İBB’den büyük araştırma geldi !

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar