İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan açıklama !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan açıklama !
Abone ol
Şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ankara'da oturup yasa öneriyi vermekle problem çözülmez. Önce meselesi yaşayanı dinlemeniz lazım" dedi.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması’na katıldı. "Şehitlerimiz ve aileleri amacıyla politika kurumu bana göre elinden geleni yapmadı” diyen

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"– Çok sayıda şehit ailemiz var. Zaman vakit yasalar çıkarıyoruz. Gazilerimiz var aynı şekilde. Yaşıyorlar ama bedenlerinden bir parça veriyorlar. Onların haklarını, hukuklarını aslında teslim ediyor muyuz?

– Şehit şehittir aralarında ayrımcılık olmaz. Gazi gazidir ayrımcılık olmaz. Tüm bunların tümünün belli bir çerçeve içerisinde ele alınıp bozukluğun halledilmesi lazım. Biz bunu yapabilirsek görevimizi yerine getirmiş oluruz.

ÖNCE SORUNU YAŞAYANI DİNLEMEMİZ LAZIM

– Ankara’da oturup yasa öneriyi vermekle bu problem çözülmez. Önce meselesi yaşayanı dinlemeniz lazım. Bugüne kadar pek çok yasa çıktı ama her seferinde çıkan yasada bir eksiklik, yanlışlık oldu. Her çıkan yasa bir grubun meselesini çözerken başka kümeleri mağdur etti. Bu hususta biz çaba harcadık. Hazırladığımız yasa öneriyini tüm derneklere gönderdik. Kanun öneriyimiz kabul etmedi ama arkasını bırakmış değiliz.

– Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu’nun kurulması lazım. O kurul görüşecek ve size yanıt yazacak.

– Şehit yakınları ve gaziler arasında ayrımcılık var. Bunun kalkması lazım. Kore gazileri var. Kore’ye gittiler, bu ülke amacıyla. “Üçüncü sınıf evlat muamelesi görüyoruz” diyorlar. Ayrımcılık yaparsanız, toplumu ayrıştırırsınız. Ayrımcılığa son veren yasa öneriyini hazırladık. Parlamentoda reddedildi.

– Şehitlerin anne-babalarına bağlanan aylıkların en düşük memur aylığına eşitlenmesi lazım. Bunun kural olarak uygulanması lazım.

BİR DEVLET BU KADAR ÇARESİZ OLAMAZ

– 18 yaşından büyük ve öğrenci olmayan şehit evlatları var. İşsizler ve biz onlara sahip çıkmıyoruz devlet olarak. Bu devletin ayıbıdır. Niye 1-2 kişi? Milyonlarca çalışan var devlette. Şehidimizin, gazilerimizin evlatları varsa ve işsizse devletin alıp istihdam etmesi lazım.

– Eğitimin tüm vakitçlerinde şehit yakınlarının ve gazilerin evlatlarının masraflarının devlet doğrulusunda karşılanması lazım. Eğitim masrafı dediğiniz milyarlarca para değil.

– Gaziye bir protez vermişler bir vakit itibaren bozuluyor. Yenisini alacak, elli dereden su getiriyorlar. Bu insan gazi ya, sıradan bir insan değil. Bu ülkenin bayrağı, vatanı amacıyla mücadele etti. Bir devlet bu kadar çaresiz olamaz."

Kaynak:Özel Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mesut Özil'e verilen şans sona eriyor !Önceki Haber

Mesut Özil'e verilen şans sona eriyor !

Alişan ve Buse Varol'dan evlilikleriyle alakalı açıklama geldi!Sonraki Haber

Alişan ve Buse Varol'dan evlilikleriyle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar