İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

İrfan Kartal'dan açıklama geldi !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İrfan Kartal'dan açıklama geldi !
Abone ol

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, "Biz namacıyla 'Kürt meselesi yoktur, terör meselesi vardır' diyoruz.
Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, "Biz namacıyla 'Kürt meselesi yoktur, terör meselesi vardır' diyoruz. Çünkü Kürt probleminin müzakere yöntemleri ile çözülmesine terör engel olmuştur." dedi.

Kartal, İstanbul'da bir vakit evvelce oluşturulan Van Dernekleri Federasyonu seçimi esnasında HDP'lilerin partisine yönelik söylemleri namacıylaiyle yaşanan tartışmayla alakalı bildirimde bulundu.

Partisinin Van İl Başkanlığı binası önünde, gazetecilere açıklama yapan Kartal, İstanbul'daki Van Dernekleri Federasyonu seçimi esnasında birtakım tatsız hadiselerin yaşandığını anımsattı.

Dernek seçiminin bir arkadaşlık ve kardeşlik havasında başladığını bildiren Kartal, şunları kaydetti:

"Yüreği Van amacıyla çarpan bütün hemşehrilerimiz birlik ve beraberlik duyguları ile bir araya gelmiş iken HDP Van Milletvekili Sezai Temelli o toplantıyı amacından saptırarak provokatif birtakım sözler ile benim bulunduğum bir ortamda partimizi amaç alan konuşmalar yapınca ben de AK Parti milletvekili olarak yanıt vermek mecburiyetinde kaldım. Esasında konuşmamı toplantının da amacına ideal olarak İstanbul'da yaşam sürdüren hemşehrilerimizin Van kültürüne, geleneklerine sahip çıkmaları üstüne gerçeklştirmeyi planlıyordum. Ama partimize yönelik haksız ithamlar karşısında bir milletvekili olarak sessiz kalamazdım. Divan başkanı hadiseleri yatıştırması lüzumirken bu vazifesini layığıyla yapmadı. Ben milletvekili seçilmeden evvelce de milletvekilliği görevim esnasında da her vakit bana iletilen her problemle canla başla ilgilendim. Herkesin her derdine koştum. Hemşehrilerimin her derdi ile ilgilendim. Ben bu haksızlık karşısında kendimi Van halkının vicdanına emanet ediyorum. Bana oluşturulan haksızlığı sizlerin vicdanına bırakıyorum."

"Biz namacıyla 'Kürt meselesi yoktur, terör meselesi vardır' diyoruz. Çünkü Kürt probleminin müzakere yöntemleri ile çözülmesine terör engel olmuştur." diyen Kartal, şu şekilde devam etti:

"Kürt probleminin üç esas sacayağı olan ret, inkar ve asimilasyon politikaları partimizin 2002 ardından Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarı döneminde son bulmuştur. Geriye kalan problemler ise terör örgütünün statü arayışından ibarettir. Yaklaşık 70 senedir mecliste olan bir ailenin evladıyım. Binlerce bireyin oyuyla seçilmiş bir milletvekiliyim. Van halkının barışı ve huzuru benim tarihi sorumluluğumdur. Orada beni protesto eden gençlerin hepsi benim evladımdır. Hiçbirisine kırgın değilim. Bugün dahi İstanbul'da yaşam sürdüren hemşehrilerimizin tırnağına zarar gelse İrfan Kartal olarak en başta ben koşacağım." diye konuştu.

AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım ise İl Başkanlığı olarak Van halkına ve milletvekilleri Kartal'a oluşturulan hücumyı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Milletvekili Kartal'a lüzum HDP yöneticilerinin, lüzumse sempatizanları doğrulusunda oluşturulan hücumnın Van halkı ve Türkiye kamuoyu doğrulusunda nefretle karşılandığını altını çizen Çalım, şunları kaydetti:

"Sivil toplum örgütlerinin kongre ve toplantılarında ideoloji üzerinden halkımıza hakaret etmeyi bağımlılık durumuna getiren HDP yöneticileri istismar ettikleri konularda 'Türkiye'de Kürt meselesi yoktur, terör meselesi vardır' diyen İrfan Kartal vekilimize sözlü ve fiili sataşmada bulunarak ağızlarından düşürmedikleri demokrasi ve özgürlükten ne anladıklarını meydana koymuşlardır. İlk andan sonra Van halkından ve Türkiye kamuoyundan büyük reaksiyon alan bu hücum şehrimize ve halkımıza yapılmıştır. Daha evvelceleri de sosyal haber üzerinden iftira dolu haberlerle Van Milletvekillerimiz Abdulahad Arvas ve Osman Nuri Gülaçar'a yönelik algı operasyonlarını herkezin bildiği malum çevrelerin İstanbul hücumunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırmızı halıda Lady Gaga Şov !Önceki Haber

Kırmızı halıda Lady Gaga Şov !

İndirim kampanyasında izdiham!Sonraki Haber

İndirim kampanyasında izdiham!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar