İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gölbaşı'nda önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gölbaşı'nda önemli açıklamalar
Abone ol
Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı Yeni Binası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Açık konuşmak gerekirse, FETÖ'nün ihanet mensuplarını kurumlarımızdan tam olarak temizleyemediğimizi görüyoruz" dedi. Terörle mücadele konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda, Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Özel Harekat Başkanlığı yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, açılışı yapılan hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Başkanlığı'nın bombalandığını ve binaların tahrip edildiğini hatırlattı. FETÖ'cü darbeciler tarafından ele geçirilen uçaklarla bombalandığını belirten Erdoğan, "Havacılık biriminde 7 arkadaşımız, nizamiye önünde de 44 arkadaşımız şehit olmuştu. Her insan ayrı bir dünyadır; fakat az önce saygı değer hocamızın da okumuş olduğu ayetlerde, Rabbimizin bize malum bir müjdesi var. Burada Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz' buyuruyor. Bizim 51 şehidimiz de burada. Ama bizim yüzlerce, binlerce geçmişten bugüne şehitlerimiz var. Onlar bizi şu anda da izliyorlar ve bizi görüyorlar, onlar sevgililer sevgilisi Peygamber efendimize komşu" dedi.

'DARBENİN BASTIRILMASINDA ÇOK ÖNEMLİ GÖREV İFA ETTİ'

Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı her yerde farklı kahramanlık hikayelerinin yaşandığına dikkat çekti. Polis teşkilatının darbenin bastırılmasında çok önemli görevler ifa ettiğini kaydeden Erdoğan, "Genelkurmay Başkanlığı çevresinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı çevresinde, Mamak'tan Etimesgut'a kadar her yerde milletimizle birlikte destan yazan polislerimize, şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

'TAM OLARAK TEMİZLEYEMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarının devletten temizlenmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Cezaevlerinde 20 bin 226'sı hükümlü, 10 bin 333'ü tutuklu olmak üzere toplam 30 bin 559 FETO'cunun bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tutuklu ve hükümlülerden, 4 bin 446'sı da maalesef emniyet teşkilatımızın içinden çıkan hainlerdir. FETO'nun en başından beri en çok örgütlendiği yerlerin, emniyet, ordu, yargı ve milli eğitim olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar emniyetin içinden ihraçların sayısı 31 bini aşmıştır. Ordudan ihraç edilenlerin sayısı 15 bini, yargıdan ihraçların sayısı da 4 binin üzerindedir. Diğer kurumlarımızda da hukuk devleti ilkesinden asla sapmadan benzer temizlikler yapıldı, yapılıyor. Açık konuşmak gerekirse, FETO ihanet çetesi mensuplarını kurumlarımızdan hala tam olarak temizleyemediğimizi düşünüyorum. Bazıları zaman zaman gelip ağlıyorlar. Kusura bakmayın, bu iş için hukuk içinde, yargımız gereğini yapıyor. Ama şunu bir ilke olarak söylüyorum, acırsak acınacak hale geliriz."

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ'

FETÖ mensuplarının kendilerini gizlemeleri, inkar stratejileri ve hücre sistemi faaliyet yöntemleri sebebiyle tespitinin güç olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Yurt dışına kaçan ağa babalarının tersine buradakiler bukalemun gibi her ortama ayak uydurarak ayakta durmaya çalışıyor. Buna rağmen biz titiz bir çalışmayla kimseyi mağdur etmeden ama tek bir haini de cezasız bırakmama azmiyle mücadeleyi sürdürüyoruz. Aksi takdirde 251 şehidimize, 2 bin 193 gazimize bunun hesabını nasıl veririz? Ülkemize yapılan bu ihanetin peşini asla bırakmayacağız. Devletimizi ve milletimizi bu melanetten tamamen kurtarana kadar bize durmak, dinlenmek haramdır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canlı yayında açıklandı: İlk kara delik fotoğrafıÖnceki Haber

Canlı yayında açıklandı: İlk kara delik...

Çin önümüzdeki aylarda Bitcoin'e savaş açabilir!Sonraki Haber

Çin önümüzdeki aylarda Bitcoin'e savaş a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar