İstanbul
DOLAR31.9818
EURO34.8472
ALTIN2243.6

Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama!
Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyası tevcih etti. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bugünümüz dünümüzden ne kadar aydınlıksa, yarınlarımız bugünden daha güvenilir olacaktır. 21'inci yüzyıla Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır" dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Kahramanların hatıralarını yad etmek, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükran borcumuzu ifa etmek üzere bir araya geldik.

Bugün burada Ankara'da ikamet eden 26 şehit yakını ve gazimizin Devlet Övünç Madalyası'nı tevcih ediyoruz. Ülkemiz genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize Devlet Övünç Madalyası'nı tevcih etmiş oluyoruz.

"HÜRMETLERİMİZİ İFADE EDİYORUZ"
Milletçe çok iyi biliyoruz ki ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını ödeyemeyiz. Bu topraklar bize, namahrem ellere teslim etmeyen kahramanların emanetidir. Bugün al yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlarımız gök kubbeyi çınlatıyorsa hiç kuşkusuz bu evvelce Allah'ın yardımı itibaren şehit ve gazilerimizin eseridir. Bizler bu madalyalarla onların hatıralarına hürmetimizi ifade ediyoruz.


İnancımıza göre şehitlik ve gazilik herkese nasip olmayan şeref payesidir. Şehit yakını olmanın vakarını, gazi olma onuru taşıyan herkesi kutlama ediyorum. Gazilerimizin gönül huzuru içerisinde kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürmeleri amacıyla çaba harcıyoruz. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin meselelerinde her vakit yanlarındayım.

"TÜRKİYE 40 YILDIR TERÖR BELASIYLA MÜCADELE HALİNDE"
Türkiye 40 senedir vatanımızın bekasına, insanlarımızın huzuruna kast eden terör belasıyla mücadele haldedir. Emniyetten sivil vatandaşlarımıza her kesimden binlerce insanımızı şehit verdik. Ama hayat sürdüğümüz onca acıya karşın terörün insanlarımız arasına nifak tohumları ekmesine müsaade etmedik. Kandan ve gözyaşından beslenen bu cinayet şebekesinin ülkemizin şahlanışını engellemesine izin vermedik.

Terörle mücadelede çektiğimiz onca çilenin, gösterdiğimiz onca sabrın sonuçlarını almaya başladık. Ülkemiz terörün her türlüsüne karşı mühim başarılara imza attı. Çakalların gezdiği dağlarda bugün kınalı kuzular geziyor. Ekilemeyen arazilerimiz bölgedeki kardeşlerimize veriliyor. Her doğrultuda yatırımlar sürat kazanıyor. Gençlerimiz, sokaktaki vatandaşlarımız yarına daha bir umutla bakıyor.

Yaz kış demeden sürdürdüğümüz operasyonlarımızla, istihbarat teşkilatımızla, askerlerimiz, polisimizle terör teşkilatınün üstüne üstüne gidiyor, inlerini başlarına geçiriyoruz. Dünya savaş tarihini tekrar yazan İHA'larımızla Irak'taki, Suriye'deki terör baronlarına soluk aldırmıyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan itibaren da bırakmayacağız.

Terör örgütlerine yoldaşlık yapanlara, oy uğruna bölücü teşkilatı uzantılarıyla ittifak kuranlara, Yozgat'ta değişik Diyarbakır'da değişik konuşanlara inat biz milletimizle yürümeye devam edeceğiz.

Bugünümüz dünümüzden ne kadar aydınlıksa, yarınlarımız bugünden daha güvenilir olacaktır. 21'inci yüzyıla Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Cildinize bahar temizliğiyle Hollywood ışıltısı''Önceki Haber

"Cildinize bahar temizliğiyle Hollywood...

Müge Anlıda cinayeti itiraf eden kadın hakkında talep!Sonraki Haber

Müge Anlıda cinayeti itiraf eden kadın h...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar